NeedlePunch bij Stoffen&Stiksels

NeedlePunch bij Stoffen&Stiksels

Zaterdag 28 september was ik in Hoogerheide, onder Bergen op Zoom, te gast bij Martiene eigenares van Stoffen & Stiksels. Stoffen & Stiksels is een winkels voor brei- en haakenthousiasten waarin wekelijks workshops worden georganiseerd. 
Er waren twee sessies. Een in de ochtend en een in de middag. Beiden voor de beginnende Needlepunchers. Uit de reacties op mijn Instagram was het weer een leerzame middag. Ook voor mij, want ik blijf het geven van een workshop spannend vinden. 

Er zaten zaterdag weer een paar echte natuurtalenten bij. 

Een volle werktafel

De afbeelding komt van de Facebookpagina van Martiene. Ik denk dat ze daar geen bezwaar tegen heeft. 

Een druk NeedlePunch weekend.

Een druk NeedlePunch weekend

Het was dit weekend een druk NeedlePunch weekend. Zaterdag was ik te gast bij Bord&Meer in Utrecht. Zondag bij Cross & woods in Den Haag. Beiden waren druk bezocht en gezellig. Zaterdag ben ik met de trein naar Utrecht gereisd, om daarna met tassen beladen de Amsterdamsestraatweg af te lopen. Den Haag was dichterbij. Ik kon er op de fiets naar toe. 

Het is altijd weer leuk om mensen tevreden naar huis te zien gaan. Sommigen hebben hun werk af en kunnen zelf aan iets nieuws beginnen. Anderen gaan hun werk thuis afmaken. 
Het blijft uiteindelijk een kwestie van blijven doen. 

Volgende week ben ik in Hoogerheide bij Stoffen&Stiksels. Ik geef er op zaterdag twee workshops.

Op de homepage van Stoffen & Stiksels staat:
Jaren terug was handwerken nog tuttig en oubollig maar tegenwoordig is het weer helemaal hip om zelf je unieke creaties te maken en te dragen.’ 

Ik sluit me daar helemaal bij aan. Tot zaterdag.

Cross&Woods NeedlePunches vol

Cross&Woods NeedlePunch

Het is snel gegaan. De tweede workshop NeedlePunch bij Cross&Woods op 3 november in Den Haag zit ook al weer vol. Binnen een week tijd! We hebben nog geen afspraak voor een derde gemaakt. De workshop wordt net als die van 22 september gehouden in de winkel van Cross&Woods op het Westeinde. Bij de workshop is een lunch inbegrepen. De organisatie is in handen van Eloise en Pauleen. Ik kom hem geven. Dus voor wie zich heeft opgegeven. Tot snel.

Wil je ook een workshop NeedlePunch volgen, kijk dan even op de evenementenkalender of er eentje in je buurt wordt geven.

Wil je er een organiseren, neem dan contact met me op. 

Vakantie 2

Vakantie 2

Voor het eerst waren we een maand samen op pad. De kinderen gaan niet meer mee. Onze dochter bleef thuis. Maar kussen Sofie was er wel bij. 

Volgende week ga ik weer echt aan de slag. Dan gaat ook de winkel weer open. 

Vakantie

Vakantie 2019

We zijn terug. Na een tocht door Frankrijk, Portugal en Spanje. Volgende week ga ik weer aan het werk. Dan gaat ook de winkel weer open. 

Ondertussen is er veel gebeurd. 

Een publicatie in Daphnes Dairy  en in Alle Handen.  

NeedlePunch Utrecht

Zoownatas bij bij Bord&Meer

Vorige week was ik bij Chantitop in het mooie Brabantse  Eersel. Een fijne workshop bij Chantal, met veel tevreden cursisten.

Morgen is zoownatas bij Bord&Meer in Utrecht. Er is nog plek in de workshop.

Voor de basics van het NeedlePunchen moet je zaterdag 25 juni daar zijn. We beginnen om 13.00 uur en gaan door tot 16.00 uur. Bord&Meer zit aan de Amsterdamsestaatweg. Parkeren is er geen probleem. 

Je kunt je voor de workshop opgeven bij zoownatas. 

NeedlePunch Utrecht bij Bord&Meer

Nog plek bij Bord&Meer

Over 2 weken is zoownatas in Utrecht bij Bord&Meer voor een workshop NeedlePunch. Er is nog plaats in de workshop. Als je mee wilt doen, geef je dan op bij zoownatas.

Borden&Meer is een leuke winkel aan de Amsterdamsestraatweg in Utrecht. Je vindt er naast borden en bordenhangers mooie spullen voor in het interieur; van vintage tot design o.a. van  merken als Hella Duijs, SNURK, Lammers & Lammers, Rice DK en Brandt kaarsen.

Ook worden er regelmatig workshops gegeven en (kinder)feestjes georganiseerd. Ik ben er op zaterdag 29 juni. We beginnen om 13.00 uur. Parkeren is geen probleem.

Maar voor het zover is… zaterdag 22 juni ga ik naar Santietop in Eersel voor een NeedlePunch workshop bij Chantal. 

NeedlePunch Eersel

NeedlePunch bij Sjantietop vol

De workshop van 22 juni bij van Sjantietop in Eersel zit vol. Er zijn 12 deelnemers. Het is de laatste dagen snel gegaan met de inschrijvingen. Chantal en ik hebben afgesproken om op 26 oktober een nieuwe workshop NeedlePunch te organiseren. Als je nu te laat bent. Op 26 oktober ben je van harte welkom. 

Nog plaats genoeg.

NeedlePunch Delft

NeedlePunch in werkplaats zoownatas

Zaterdag 1juni is er een NeedlePunch workshop in mijn werkplaats. We beginnen 13.30 uur. Negen deelnemers  hebben zich opgegeven. Er is nog plaats. Dus geef je op bij zoownatas. 

De Zuidpoort parkeergarage is op 5 minuten lopen van mijn werkplaats. Kijk even op de contactpagina voor de kaart.

NeedlePunch Gouda

Zoownatas bij Juffrouw Saartje

Juffrouw Saartje wordt al 13 jaar gerund door Lenny, Susanne en Ella. 
Ze doen dat met veel liefde en passie. Dol op kleur, vrolijkheid en dingen waar je blij van wordt. Dat past bij zoownatas. Zaterdag geef ik er een workshop NeedlePunch. Om 10.30 uur in de Stoofsteeg in Gouda.

Juffoouw Saartje is een plek voor cadeau’s, een kop koffie, een praatje en een workshop. 

Er is nog plaats in de workshop. Geef je op via zoownatas.

 

Juffrouw Saartje in Gouda

NeedlePunch in Maak

Zaterdag. NeedlePunch in maak Rotterdam

Op 19 mei is zoownatas weer in Maak Rotterdam, de gezellige conseptstore aan de Mathenesserweg 81a in Rotterdam. Ik ben er van 10.00 uur tot 13.00 uur. Misschien is er nog plek! Informeer even bij mij of bij Maak. 

Dahne’s Dairy

Mogelijke publicatie in Daphnes Dairy

Vorige maand heeft Daphne’s Dairy contact met mij opgenomen. Ze willen een stuk plaatsen over zoownatas. Ik ben benieuwd wat er uitgaat komen. Er is veel beeldmateriaal opgestuurd. Daphne’s Dairy  heeft een groot publiek. https://www.daphnesdiary.com/nl/

Bij Else in 2b

Eindhoven needlePunch

Zaterdag bij in Else in Atelier 2b. Er zijn 8 inschrijvingen er  kunnen zich nog mensen opgeven. Ik ben erg benieuwd naar 2b. en Else. Else is een modemaakster. Kijk maar op haar website: http://www.2belse.nl.

NeedlePunch Stories 2

Tijd in Schoonhoven

Het is eigenlijk al weer te lang geleden. Ik bedoel, dit verhaal had eerder geschreven moeten worden. Maar welk verhaal is niet te laat geschreven. Had elk verhaal er al niet al moeten zijn of kunnen zijn of mogen zijn of ….. wat dan ook. En moet de tijd er niet over heen gaan als bij kaas of wijn of van mijn part een leven. Heb je om iets te worden niet gewoon tijd nodig. Neem nou zilver. Hoelang doet zilvererts er eigenlijk over om zilvererts te worden. En de smid die het boetseert en in mallen bewerkt met zijn hamers en drevels, hoe lang moet iets onderhanden zijn om om wat te worden. En de concentratie die dat vergt! Tijd is dus de essentie. Tijd is een moet een goede vriend zijn. Pas als je op je einde bent, wordt het een vijand, die rolators nodig heeft omdat de zwaarte kracht harder trekt dan een ruggengraat aan kan. Tijd moet natuurlijk ook gemaakt worden, wat wel heel raar is als je er over nadenkt. Welke handman maakt er nu tijd. Maar genoeg hierover. De tijd moet er voor zijn. Dat ook. Het gevoel dat de tijd en het handelen samenvallen, kloppen en er voor elkaar zijn. Nu dan… Ik heb de tijd gevonden om over Schoonhoven te schrijven.

Eerlijk gezegd. Ik was er nog al snel door heen gelopen. En over tijd gesproken. Ik belandde op zeker moment in de werkplaats van klokkenmaker L.F. van Kan. In de oude school aan de ook oude haven, een gracht die teruggaat tot de 13e eeuw, worden al sinds 1949 klokken gemaakt en gerestaureerd. Echter, niet lang meer. Het bedrijf moet verkassen. Er komen vermoedelijk appartementen in te zitten. De tijd zit de Klokkenmaker niet mee en het gebouw ook niet. Maar hij is buigzaam als het riet in een Haiku. En het gebouw zal het lijdzaam ondergaan, omdat gebouwen niet kunnen treuren. “Ik heb al weer een nieuw pand,” zegt van Kan. “Niet ver van hier.”

Ik zwerf wat doelloos door de stad. Door de kerkstraat over de Dam. Ik ben op de Wal, in de koestraat, op de Doelen. Ik ben aan de Kat en in de havenstaat , in de Oude Singel, de Korte Dijk, de Carmelietenstaat, het Ness. Nn de molenstraat en het klooster, ben ik ook. Kortom, ik zwerf door het centrum en beland als het begint te regenen in de Turfkelder onder het Raadhuis in een expositie van plaatselijke kunstenaars. Daar, onder de gewelven van de kelder dringt het besef zich aan me op dat ik hier al eens eerder ben geweest. In de jaren ’80, moet het zijn geweest, toen ik nog jong en mooi was.Toen Jan Wisse, een Delftse Kunstenaar-vriend er exposeerde en ik met dichter Heribert Korte de opening van zijn expositie verzorgde. Het waren wilde tijden. Nu loop ik er rond en bekijk de werken. Ik verlaat de ruimte met op mijn netvlies een stilleven van Willem Stoof. Pruimen op schoteltje.

Omdat er nog tijd genoeg is, ga ik het zilvermuseum binnen. Ik was niet van zins er binnen te gaan, maar omdat er toch tijd stuk geslagen moet worden, neem ik me voor om er minder snel door het museum te lopen dan door de Lopikerstraat. En … dat lukt me heel aardig omdat ik er in de achterzaal het tafelzilver van mijn oma aantref. De broodschaal, de servetringen vermoedelijk afkomstig van van Kempen en Zonen uit Voorschoten. Het stond langgeleden op de tafel in het huis aan de Heiliggravenweg in Appingedam. Waar het ‘s ochtends in de keuken naar toost rook en waar ’s avond opa de tong sneed die op een grote zilveren schaal werd opgediend. Aan de zware eikentafel die tegenover de servieskasten staat, ontmoet ik onverwacht de lang verleden beelden uit een jeugd toen de wereld nog uit eindeloze weilanden bestond. 

Om dat er nog steeds tijd is, loop ik de voorhaven af naar de Lekdijk en stap bij Belvedere naar binnen. De sfeer van oude meubelen, houten vloeren scheve kasten doet aangenaam aan. Er is wel wat veranderd in de tijd vertelt de serveerster me. Ze weet alleen niet wat en dat is een goed teken. De tijd stelt hier geen vragen. Ik ga hier ook niets vinden of ontdekken. Ik ga hier gewoon zitten kijken. Bij een kop koffie zie ik de luchten boven de Lek wijken. De zon doorschijnt wolkenranden en klettert op het water in stukken. Ik moet aan de dichter J.C. Bloem denken. Niet aan zijn vlietende levenslichten, maar aan de titel van een verzameld werk: ‘Doorschenen wolkenranden.’

‘Ik heb van ’t leven vrijwel niets verwacht, ’t Geluk is nu eenmaal niet te achterhalen. Wat geeft het? – In de koude voorjaarsnacht, Zingen de onsterfelijke nachtegalen.’

Goddank houdt zijn berusting hier geen tred met het lachende licht boven de stromende rivier. Wat een grootheidswaan om zo onbedaard op het water te spatten. En ik denk bij me zelf: Licht mag dat. Licht mag dat zonder opscheppen. Van licht kun je moeilijk zeggen dat het grootsprakig is of hoogmoedig. En terwijl naast me een oud koppel een boek leest en twee heren bij het raam een gesprek voeren over een medisch onderwerp, bedenk ik me dat vandaag de tijd door de staten van Schoonhoven onverwacht voor en achter me aan tuimelde als een stuurloze golf waaraan ik verdomd weinig heb hoeven doen

NeedlePunch Rotterdam

Weer NeedlePunch in Maak Rotterdam

Op 19 mei is zoownatas weer in Maak Rotterdam, de gezellige conseptstore aan de Mathenesserweg 81a in Rotterdam. In Maak kun je koffie drinken en lunchen. Je kunt er cadeauartikelen kopen. Op 19 mei is er een NeedlePunch workshop, waar Natasha Mulder je de beginselen van het NeedlePunche leert.

Schoonhoven NeedlePunch

NeedlePunch Schoonhoven

Zaterdag 13 April ben ik in atelierruimte de Werkbank in Schoonhoven. Er zijn 11 cursisten. We beginnen om 13.00 uur. De werkbank is een creatieve ruimte in de Kerkstraat. Een plek voor workshops, cursussen en trainingen. Op hun website is de workshop mooi aangekondigd.

NeedlePunch Stories 1

Kleine reis naar Oploo

De Maas bij Boxmeer staat hoog. Ik ben vanuit Oploo de N272 weer opgereden nadat ik Natas heb achtergelaten bij Bonny Bonaza. Ik heb de honden bij me en wil ze uitlaten aan de Maas. Op de Loerangelseweg kom ik baasjes tegen met honden uit Griekenland en Bulgarije. De mijne komen uit Portugal. We praten honden als baasjes. Ik vind de mensen die ik tegen kom aardig. Ik voel me in een uithoek van Brabant met de wereld om me heen.  
Aan de oever van de rivier buigen de populieren in de wind. Een hagelbui trek over met diep grauwe en lood grijze luchten, die verwaaien en waaruit door blauwe gaten het zonlicht neervalt. Ik moet denken aan Bloem en Marsman. En aan ‘ Dorp aan de rivier’ van Antoon Coolen.

Tontje d’n Dwerg

Terug in Oploo loop ik de Graancircel wandelroute die begint bij koffiehuis Ons Moe. Ik wil het beeld van Tontje d’n Dweg zien. Tontje waarover ik gelezen heb. Een paar Turven hoog was hij, geboren in de Sambeekse Hoek, verhuist met zijn ouders naar het Spekklef. Mooie namen geeft het, maar dit terzijde.
Ooit was Tontje een schaapsherder. Aan de Driehoek verzamelde hij zijn schapen om er vervolgens de Peel mee in te trekken. Tontje met zijn kinderwagen. Tontje met zijn paraplu’s, waaronder hij schuilde en sliep. Toen de schapen uit de Peel verdwenen, zwierf hij vloekend door de Peel. Over stille achter wegen. In de dorpen gepest door kinderen. ‘ s Nachts onder de sterren.

Bij de Oploose Molenbeek tref ik hem, zittend op een bankje bij de watermolen. Ik ga naast hem 


zitten en sla een arm om hem heen. Samen zwijgen we diep. Er valt niets te zegen. Hoogstens iets te vloeken. Als ik op sta zeg ik:

‘ Kom, laat ons gaan; geef mij uw hechte hand, zonder te tasten; ik ben zeer aardsch, ik ben u zeer verwant. Hoort ge, mijn stem werd ruig, mijn oog gewet aan grijze horizonten en smedend buigt mijn wil de daden van mijn hand en van mijn mond en oog.’ (uit: H Marsman. Verzamelde werken).

Ons Moe

In ‘Ons Moe’ drink ik koffie. Ik tref er Tiny Hendriks voorzitter van Graancirkel en eigenaar van Ons Moe. Hij voorziet me van leesstof over de geschiedenis van het koffiehuis. Ik blader door een ordner met kopieën. Met elk blad verstrijkt de tijd en veranderen de dingen. Pastoors, fanfares, boogschutters, worden mannen met hoeden, kinderen met vlechten, gezichten die ik herken uit mijn eigen leven. Zo komt in ‘ Ons Moe’ de tijd aan mijn tafel zitten. De tijd die terugtrekt en weer omkomt; als een zee, als een rivier. 

A15

Om half vijf loop ik naar de Grote staat 10a. De workshop is afgelopen. Elf tevreden cursisten zitten aan de thee. Ze hebben net als ik een mooie tijd gehad.  In de auto terug naar Delft vraag ik me af of hun bezigheid die dag veel van de mijne verschilde. Voor me zelf moet ik meer denken aan voortborduren. Wat de cursisten ook hebben gedaan. De vorm moet af en opgevuld. Het verhaal ook.

Zaterdag 17 maart. NeedlePunch Oploo

NeedlePunch Oploo

De worksshop van zaterdag 17 maart zit vol. 11 deelnemers. De workshop vindt plaats in de Grote straat 10 Oploo. Vooraf is een lunch in Ons Moe.

OpLoo in de Peel. Het dorp van Tontje d’n Dweg, die op zijn korte beentjes aan het einde van de 19e eeuw en de eerste decennia van de twintigste eeuw de Peel doorkruiste met zijn haver in een oude kinderwagen. Maar ook wereldkampioen motorcross Jeffrey Herlings schijnt uit Oploo te komen. Heeft met de workshop niets van doen, maar toch leuk.

Spam-aanval op zoownatas

Spamaanval op zoownatas

Klinkt beroerd en mega gevaarlijk, maar is het niet. De mail van zoownatas liep vol na de introductie van de site. De spam liep via de contactformulieren. Het was een kwestie van de maintenance-mode weer aanzetten en captcha’s invoeren. Onder aan het formulier staat nu: Ik ben geen robot. Om het vinkje te krijgen moet je door flink wat afbeeldingen scrollen.

Alles werkt weer naar wens.

Site zoownatas online

Site zoownatas is online !!!!!!!!

Na een paar maanden ploeteren is de site van zoownatas eindelijk af. Zoals ik eerder al in dit blog aangaf, was het zoeken op internet naar de juiste plugins en de werking ervan een tijdrovend maar leerzaam werk. Ik heb vriendschap gesloten met Elementor. Een plugin die ik iedereen kan aanraden. Wat er van Guttenberg gaat worden ligt nog in de toekomst. Naar mijn bescheiden mening kan dat best iets aardigs gaan worden.

Als het goed is werkt nu alles aan de site en kan zoownatas verder met mooie dingen maken. Ik blijf online om af en toe wat in het blog te schrijven.

Als er zaken zijn die niet goed lopen of beter kunnen. laat het me dan weten via de mail van zoownatas.

Gr.

Eltjo.

Maak Rotterdam

Needlepunch workshop in Maak Rotterdam

De Needlepunch workshop van zoownatas zaterdag jl. in Maak Rotterdam was een groot succes. Vanaf 10.00 uur tot 13.00 uur heeft Natasha Mulder 15 personen de eerste beginselen van het Needlepunchen bijgebracht. Het was een vol huis.

De lokatie Maak Rotterdam op de Mathenesserweg in Rotterdam is een gezellige Lunchroom/ winkel. Huiskamerstijl. Een sfeervolle plek voor een kop koffie, een lunch of een workshop.

De reactie op zoownatas instagram waren erg positief. Iedereen ging naar huis met een werkset en een werkstuk. De volgende workshop is op 17 maart in Op Loo.

Nog steeds onder constructie

Nog steeds onder constructie

Het is al weer bijna februari. Er zit schot in de zaak. mar het gaat traag. Dat komt omdat ik meer tijd kwijt ben met experimenteren en het onder de knie krijgen van Elementor.

De nieuwe WP- editor, Gutenberg is dramatisch beperkt. Wellicht over een paar jaar een leuk ding, maar nu onvoldoende. Elementor is mijn steun e toeverlaat, maar…. net als een vriend, je hem moet daarvoor wel beter leren kennen.

Ondertussen is zoownatas begonnen met het organiseren van punch workshops. Die gaan goed bezocht worden. Er is veel animo.

testbericht

Testbericht

ik weet nog steeds niet of nu alles werkt. De widgets en Gutenberg…. doen die hun werk. Zijn ze OK met elkaar. Zijn ze connected.

connected

Van de werkvloer

Van de werkvloer

De site vordert gestaag. Veel tijd gaat zitten in het vinden van de juiste plugins. De noodzakelijke aanvullingen op Gutenberg en Elementor.

Onder constructie zoownatas

Etsy Made in Leiden

Etsy Made in Scheltema. 

Zondag is zoownatas in Leiden op de Etsy Made in Holland markt. Het is de tweede editie van een markt voor Etsy verkopers, georganiseerd door een team van Etsy verkopers. Net als vorig jaar wordt de Markt gehouden in Scheltema, Marktsteeg 1. Vorig jaar was het  mega druk en gezellig. Ik denk dat het dit jaar zelfs nog wat groter gaat worden dan vorig jaar. Vanaf 11.00 kun je er binnen stappen.

Ansichtkaart Hertenmeisje

Ansichtkaart zijn binnen

Vandaag zijn de ansichtkaarten binnen gekomen. 500 stuks. Ze zullen binnenkort in de web-shop te koop zijn.  Het altijd weer spannend om te zien wat er bij een drukker vandaan komt. Ik vind ze mooi geworden.

Hertenmeisje

Zwolle. Feestje bij Eva.

Zaterdag komt zoownatas naar Zwolle. Ze is op het feestje van Eva. Haar Facebookpagina bestaat 1 jaar. In de Grote kerk van Zwolle. Daar moet u zijn. Veel mensen die mij volgen op Instagram komen ook. Ik ben benieuwd. Leuk om ze te ontmoeten.

Ik heb vandaag een goedkope ticket gescoord. 

Zwolle. Feestje van Eva.

Zwolle. Feestje van Eva

Zaterdag as. komt zoownatas naar Zwolle. Op het Feestje van Eva. Haar Facebookpagina bestaat 1 jaar. We gaan het vieren. In de Grote kerk. Er komen Instagram vrienden van me. Leuk om jullie te ontmoeten. Ik ben er met een koffer vol mooie spullen.

Zaterdag 10 november. 13.00 uur. Grote kerk Zwolle. Ik heb vandaag een goedkope ticket gescoord.

zoownatas

Werk in Uitvoering

Werk in uitvoering voor zoownatas

Deze website is in aanleg. Het is de bedoeling dat zoownatas binnenkort voorzien is van een website waarop aanvullende informatie is te vinden over het werk en de activiteiten van zoownatas. De website wordt nadrukkelijk een aanvulling op Instagram en de Etsy webshop.

connected