Op bezoek bij Lia

Kabels breien bij Koperdraadje

Deze week ben ik langs bij Lia langs gegaan. Lia is de eigenaar van de webshop koperdraadje. Ze woont in een prachtige molen in Kinderdijk. Tien jaar geleden begon ze met het verven van wol. De strengen verkocht ze in haar winkel in Alblasserdam. Daar is sinds dit jaar een einde aangekomen. Lia werkt nu vanuit haar molen. Ze heeft zo minder kosten en meer tijd voor wat ze het liefste doet. Wolverven.

Het is voorjaar in kinderdijk. De touristen stroom zal de komende weken weer aanzwellen. Vandaag is het nog rustig. De zon schijnt en in de luwte van de molen is het buiten goed toeven. Lia leert me hoe ik kabels moet breien. Sinds ik de sok heb herontdekt, brei ik meer dan ik haak. Het is geweldig. Je begint bij de teen van de sok en je eindigd bij de boord van de sok. Ik brei dus toe-up. Verder heeft Lia me geleerd hoe ik helix kan breien. Helix breien is om en om breien zonder dat je een overgang ziet. Je werkt daarbij met twee bolletjes wol, waardoor je streepjes kunt breien. 

Het was een heerlijke dag. Ik ben vandaag met een nieuwe sok begonnen. Veel oranje roze met een oker streepje.