Sokken 2

Sokken 2

Sokken blijven mijn leven beïnvloeden. Er gaat geen dag voorbij zonder een sok. Dagelijks zijn er sokken die bekeken moet worden, is er een sok die om aandacht vraagt.
De afwisseling in sokken is enorm. Zo zijn er vrolijke sokken, blije sokken, restjes sokken, sokken met een kantje, sokken met een kabel, sokken die ernstig kijken, sokken die in het donker van kleur veranderen…. ook die zijn er. De gedachte is op z’n minst leuk of ze nu vanaf de teen of vanaf de boord zijn gebreid.
Onlangs ontdekte ik het fenomeen hiel. Ik wist niet dat er zoveel soorten hielen waren. Een rond ding waar de hak van de voet in moet, vergeet het maar. Wat te denken van een Hollandse hiel, een  Franse hiel, de fishlip hiel, een jojo hiel, de boemerang hiel, of …. jawel de tomatenpartjes hiel.
Maar ook de teen doet mee, maar wat minder overtuigend. Dat wel, maar doet mee. Immers, zonder teen geen voet. Er is een ronde teen, een puntige teen en je hebt de anatomische teen. Vergeleken met de hiel is de teen een danser. Een hiel heeft het zwaarder te voortduren dan de teen. De dreun van de voet komt eerst en vooral op de hiel terecht. De hiel is een bodybuilder die moet stevig zijn anders blijf je stoppen. De afrol van een stap eindigt bij de tenen. Balans, daar gaat het om bij de tenen. Tenen hebben niets aan spieren.

Het mag duidelijk zijn, er valt nog veel te ontdekken en te leren. Ik sta daar open voor. En ook al heb ik steeds meer blije sokken aan mijn voeten, ik houd enig voorbehoud ten aanzien van breiers. Ze zijn me wat te serieus. Tellen vaker, rekenen en hebben een lichte hang naar de wiskunde. Hakers niet. Die zijn meer de softe wetenschappen. Springen vaker uit de band.
Mijn laatste set sokken waren autosokken. Gebreid terwijl we door Frankrijk reden. Ik ben er eerlijk over, ik hoorde tellen. Ik vrees dat hier veel mensen over gaan vallen. Ze vinden me bevooroordeeld en misschien wel dat ik bazel. Maar …..Ook al is het nu volop zomer aan het worden, ik kijk nu al uit naar de muts en de trui. Want gehaakte truien heb ik zat. Gehaakte mutsen ook. Maar nog geen gebreide muts. En dat wil ik wel erg graag.

IMG_2545 kopie
641D335B-846E-4022-B2C7-A91240403CBD

EM